איך לישון טוב יותר עם שפעת

איך לישון טוב יותר עם שפעתבזמן מחלה הגוף זקוק יותר למנוחה מאשר בזמן רגיל. הלחימה של מערכת החיסון בוירוס או בחיידק ושיקום הפגיעות גוזל אנרגיה רבה.

עם זאת, דווקא אז, כאשר סובלים משיעול, נזלת, כאב גרון או כל התסמינים המוכרים, קשה להירדם ועוד יותר- לישון שינה רציפה וטובה. מה אפשר לעשות? איך נוכל לעזור לעצמנו ליון טוב יותר?

לישון על מצע מוגבה: אם תישנו על כרית גבוהה מהרגיל או אפילו על שתי כריות הראש יהיה בשיפוע כלפי מטה. שיפוע זה יאפשר לכוח המשיכה לעבוד לטובתכם ולעזור לנזלת לרדת לכיוון מורד האף ומשם החוצה ולא להתפשט ולהגיע לסינוסים ואפילו לאוזניים. שינה על מצע שטוח תעלה את הסיכוי לעליית הנזלת לכיוון מעלה האף. אז תיפטרו מן הצינון לאט יותר.

  • לא כל תרופה נגד צינון הולכת עם שינה: תרופות רבות נגד צינון הנוגדות את הגודש מכילות פסאודואפדרין. חומר זה יכול לגרום אצל חלק מהאנשים לנדודי שינה ודופק מהיר. לכן, לא כדאי למהר עם לקיחת תרופות נגד צינון וגודש, במיוחד אם אתם נוטים גם כך לסבול מנדודי שינה.
  • לטפטף תכשיר מכווץ ריריות על הבגד: טפטוף של תכשיר מכווץ ריריות הכולל מנטול ושמנים שפותחים את האף יתפשט על הבגד וכך תריחו אותו כל הלילה. הוא יסייע לאף להשאר פתוח יותר.
  • נוזלים, נוזלים ושוב נוזלים: נוזלים הם חשובים במיוחד בזמן צינון או שפעת. הגוף מאבד נוזלים רבים בקצב מהיר בגלל הנזלת וחשוב להשלים אותם מבחוץ. גם אם לא מתחשק כי קשה לבלוע בגלל כאב הגרון או האף הסתום- שתו הרבה מים. כך הגוף ירפא את עצמו מהר יותר.
  • שתיה חמה: בהמשך לטיפ הקודם, ניתן לשתות את הנוזלים כשתיה חמה: תה צמחים בעלי סגולות מרגיעות כמו קמומיל או נענע, סתם מים חמים עם לימון, אפשר להוסיף גם דבש וגם מרק עוף. קפה השתדלו כמה פחות, הוא לא נכלל בקטגוריית הנוזלים.
  • אדים: מים יכולים להגיע אליכם גם במצב צבירה שאינו נוזל- בצורת אדים. מקלחת חמה או אמבטיה שיעטפו אתכם באדים יכולים להקל על הגודש ותסמיני הצינון האחרים. אחרי היציאה מהמקלחת ישנה ירידה בטמפרטורה של הגוף, מה שגם עוזר להרגעה שלו לקראת שינה טובה יותר. אם יש לכם מכשיר אדים- זה הזמן לשלוף אותו מהארון ולהשתמש בו.
  • אל תבזבזו את זמן השינה בשעות היום: נכון, שנת צהריים היא דבר מופלא שרובנו בעיקר חולמים עליו. עדיין, למרות שאתם נשארים בבית השתדלו לא לישון במשך היום. שינה במהלך היום תפחית עוד יותר את הסיכוי להירדמות מהירה ושינה טובה בלילה. עם זאת, השתדלו לנוח ולא להתאמץ. חופשת מחלה אינה הזמן המתאים לנקות את הבית.
  • בלי סלולארי לפני השינה: זה נכון לא רק לימים של צינון אלא בכלל. שימוש במסכים פולטי קרינה לפני השינה מפריעה להירדמות ומורידה את איכות השינה. גם אם אתם מרגישים מנותקים מהעולם בזמן מחלה, השתדלו להפחית את השימוש בסלולארי, במיוחד לפני השינה.
  • בצל ליד המיטה: אדי הבצל עוזרים לייבש את הנזלת. שימו בצל חתוך קרוב למיטה, אך לא קרוב מדי כדי לא להרגיש את הצריבה. לבצל תכונות מרפאות רבות. הוא מכיל נוגדי חמצון העוזרים גם להפחתת הכיווצים בקנה הנשימה ולייבוש הנזלת.

אגב, ניתן להכין גם סירופ מהיר מבצל (תנו למישהו להכין עבורכם) ולקחת לפני השינה: לגרר בצל קטן, לשים מעליו כפית סוכר שיהיה מתוק, לכסות ולשים במקרר ל- 45 דקות. קחו כפית מן הסירופ שיצא לפני השינה, הוא יעזור להירדמות

דילוג לתוכן