מחלות חורף

שפעת לאחר החזרת עוברים

שפעת נלאחר החזרת עובריםהתקופה הראשונה לאחר החזרת עוברים הינה תקופה המעוררת פחדים וחששות רבות בקרב הנשים. כאשר מתווספים לשלל הסימפטומים גם סימפטומים של מחלת השפעת, עלולה האישה למצוא עצמה לא רגועה ומתוחה לקראת הקליטה המיוחלת.

מכיוון שחום בשלבים מוקדמים של הריון יכול לפגוע בסיכויי ההשרשה, ולא ניתן להגדיר באופן מספרי בכמה הסיכויים יורדים, ההמלצה היא לטפל בתסמינים אלה. הטיפולים המקובלים כנגד שפעת (כמו קודאין לדיכוי שיעול, אקמול או אוטריווין) לא אמורים לפגוע בהשרשה, ולמרות שכיחותם הרבה כנראה הם אינם בעלי השפעה קלינית כלשהי על המשך התהליך או שלילתו.

הצטננות ושפעת נגרמות על ידי וירוסים. לכן, לאחר החזרת עוברים, כאשר הגוף נמצא במצב רגיש, יש לבחון האם יש צורך באנטיביוטיקה במקרה של מחלה זיהומית. ישנם יותר מ  200 וירוסי הצטננות ושלושה סוגים של נגיפי שפעת, עם זנים רבים, ולכן קשה להימנע מהדבקה. הווירוסים ניתנים להפצה כאשר נמצאים קרוב לאנשים חולים שמתעטשים, או באמצעות משטחים משותפים לאנשים נגועים ועוד. הנגיף חודר לגוף דרך האף או העיניים, במיוחד כאשר מערכת החיסון צריכה להתמודד עם עוד תופעות המתרחשות בגוף.

הסיבות לסימפטומים של שפעת לאחר החזרת העוברים

סביר להניח כי נשים שונות יהיו בעלות סיבות שונות להרגשת הסימפטומים של השפעת. התסמינים יכולים להיות מגוונים ולהופיע זמן קצר לאחר החזרת העוברים, ולכלול התכווצויות, כאבי גב, ותסמיני התקררות כמו נזלת, אף סתום, כאבי גרון, התעטשות ושיעול ואף חום. סיבה אחת לכך עלולה לנבוע מתרופות הפרוגסטרון אשר נלקחו ומהשינויים ההורמונליים המתרחשים בתקופה זו או בתקופה הקודמת להחזרה. פרוגסטרון נוטה להעלות את טמפרטורת הגוף ומכאן שנשים עלולות להרגיש חום וחולשה. כמו כן, תרופות אלו עלולות גם להקטין את תנועתיות הקיבה והמעיים אשר יובילו לעצירות.

גורם נוסף נפוץ יותר אשר עלול לגרום לחום נמוך ולסימפטומים הדומים לשפעת לאחר החזרת עוברים הוא בעקבות תגובות אימונולוגיות. בדרך כלל ההתייחסות לחום זה הוא באופן שמרני והמלצה למנוחה. רק אם החום ממשיך מעבר ל 48 שעות, יש לברר עם הרופא המטפל ולשלול זיהום בדמות מחלה ויראלית או חיידקית. יש הטוענים כי נשים הסובלות מתגובה חיסונית להחזרה עלולות לחוות סימפטומים דמויי שפעת כמו כאבי פרקים, חום, פריחות בעור, וכאבי גרון. תסמינים אלה עלולים להיות סימנים של ציטוקינים דלקתיים פעילים.

הטיפול המומלץ במצבי שפעת

בתקופות מיוחדות אלו אין דרישה בפועל ליטול תרופה כלשהי, אולם ההמלצה היא לשמור על הידרציה טובה ותזונה מאוזנת נאותה. במקרה של חום, כדאי ליטול תרופות להורדתו ולשתות 12-15 כוסות מים. עם זאת, יש לזכור כי ישנה רשימה של תרופות האסורות בזמן ההריון, מחשש למעבר לעובר, האסורות גם בתקופה זו. לפני נטילת תרופה כלשהי, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.

גם כנגד נזלת או שיעול, אפשר יהיה להיעזר בטיפול תרופתי, בכדי לנסות לא לאמץ את הגוף ולא לגרום להתכווציות חריפות מדי של הרחם. ובאופן דומה, יש לטפל במקרים של עצירויות, בכדי לא לגרום למאמץ ועומס. כדאי לנסות תחילה טיפולים ו"תרופות סבתא" הנחשבות לטבעיות ויעילות יותר, כמו מיצים ותרכיזים שונים.

לא ידוע האם תסמינים אלה של שפעת משפיעים על תהליך ההשרשה או מהווים סימן להצלחתו או כישלונו. התהליך כולו יכול להצליח או להיכשל, ללא קשר לתסמינים אלו, ולכן נמצאות דעות שונות לגבי מהותם של הסימנים . בכל מקרה, הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני, אשר יקח בחשבון מחד את מצבה המיוחד של האישה, ולא ינסה לאמץ ולאתגר את מערכות הגוף מאידך.

Exit mobile version