הצטננות היא גורם מוביל לביקורי רופא בעיקר בעונות הסתיו והחורף. אך על מנת להבין כיצד לטפל ביעילות ובטבעיות במחלה, יש להבין תחילה למה אנשים מתחילים לחלות כאשר העלים מתחילים לנשור.
על פי המחקר החדש של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כאשר אדם מגיע למיטה עם צמרמורות, חום, שיעול, נזלת, תחושת חולי כללית וכל אותם התסמינים האחרים דמויי השפעת, נגרמת המחלה ככל הנראה בשל שפעת, ב-17% מהמקרים, ואילו במקרים אחרים נגרמת המחלה כתוצאה מוירוסים או חיידקים אחרים.
יש לזכור כי לא כל צינון הוא שפעת, ולמעשה, רוב הזמן אין מדובר בשפעת.
ככל שהטמפרטורה יורדת, אנשים מתחילים להסתגר בבית ולבלות פחות זמן בשמש. כתוצאה מכך, הרמות של ויטמין D בגוף מתחילות לרדת, ואנשים נוטים יותר להפיץ וירוסים ביניהם.
וירוסים אלו אינם מופיעים באורח פלא בתקופות מסוימות של השנה. הם נמצאים תמיד בסביבה, אך היכולת של הגוף להגיב להם, משתנה עם עונות השנה.
אין צורך למהר ולצרוך אנטיביוטיקה עם כל סימן קל להתעטשות או שיעול. ניתן ומומלץ לבחור במגוון אפשרויות טיפול טבעיות למצב.
להקלה בצינון – לברור מאכלים מסוימים
אם אדם מרגיש כי הוא מתחיל לפתח צינון או שפעת, אין זה הזמן לאכול סוכר, ממתיקים מלאכותיים או מזון מעובד. סוכר פוגע במיוחד במערכת החיסונית, ויש להימנע ממנו על מנת להילחם בזיהום המתפתח.
בנוסף, יש להקפיד על תזונה נכונה, לישון טוב ולהקפיד על פעילות גופנית על מנת לשפר את המערכת החיסונית ולמנוע ביעילות את הופעת הצינון.
- דיאטה – מומלץ לצרוך מזונות אשר יחזקו את התגובה החיסונית. מזונות טובים כוללים: חלב סויה, עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, כוסברה ושמיר, תבלינים כגון כורכום, ציפורן, קינמון, פירות וירקות כגון תפוזים, לימונים, כרוב, שמן קוקוס, פטריות, שום – הורג את החיידקים. יש להקפיד על שתיית כמויות גדולות של מים מינרלים לשם התפקוד האופטימאלי של כל המערכות בגוף.
- שינה – יש להקפיד על שעות שינה מספיקות, על מנת שלא להיות בסיכון מוגבר להשתלטות נגיפית עוינת בגוף.
- פעילות גופנית – יש להקפיד על פעילות גופנית סדירה לשם הגברת ההתנגדות למחלה. מדענים מוצאים כי פעילות גופנית סדירה ומתונה עשויה להפחית את הסיכון למחלות בדרכי הנשימה, באמצעות חיזוק המערכת הגופנית.
אך יחד עם זאת, אין להגזים. פעילות גופנית מאומצת עלולה לדכא את המערכת החיסונית. ניתן פשוט לצאת לטיול בשמש אם הצינון מתחיל, על מנת להשיב לגוף את רמות ויטמין D שאבדו.
גורמי לחץ רגשיים עשויים להשפיע אף הם על זיהום. מומלץ למצוא דרכים להתמודד עם הלחץ היומיומי, כמו גם להגיב במתינות לנסיבות מלחיצות, על מנת לתרום למערכת חיסונית חזקה וגמישה.
רוב האנשים הבוחרים בסגנון חיים חכם בשגרת היומיום שלהם, פשוט חולים לעיתים נדירות, ואם הם חולים, לרוב חולפת המחלה במהרה.
תוספי תזונה
תוספי תזונה יכולים להועיל, כאשר הם נלווים להרגלי אורח החיים הבריא. התוספים המועילים להצטננות ושפעת הם:
- ויטמין C – זהו נוגד חמצון חזק מאוד.
- ויטמין D– קריטי לבריאות טובה ומניעת מחלות.
- שמן אורגנו – יעיל כשיטת טיפול נגד חיידקים.
- פרופוליס – זהו שרף דבורה הנחשב לנוגד חיידקים נפוץ בעולם. הוא אף מהווה מקור עשיר ביותר של חומצת Apigenini caffeic, שתי תרכובות חשובות מאוד אשר מסייעות בתגובה חיסונית.
- תרכובות תה – תה המורכב משילוב של סמבוק, פעמונית, מנטה וג'ינג'ר. יש לשתות אותו חם על מנת להיאבק בצינון או בשפעת. התה גורם להזעה, ומועיל למיגור הוירוסים מהמערכות בגוף.
- מי חמצן – טיפול נוסף יעיל באופן מפתיע אשר נלחם בזיהומים בדרכי הנשימה העליונים.
מטופלים עשויים לרפא הצטננות ושפעת בתוך יום עד יומיים לאחר טיפולים טבעיים אלו.
ראו גם:
טיול לחו"ל והימנעות משפעת בעזרת הפואה הטבעית