חלה ירידה משמעותית החורף בצריכת תרופות צינון והתקררות

מאת: מערכת האתר | 31.1.2021

שנת 2020 הייתה שנה בסימן מגפת הקורונה אשר הביאה עלינו סגרים וריחוק חברתי. אך, נראה שלצד זה נרשמה גם ירידהחלה ירידה משמעותית החורף בצריכת תרופות צינון והתקררות חדה בצריכת תרופות צינון והתקררות, זאת בהשוואה לשנה הקודמת. אז מה גרם לכך שחלה ירידה משמעותית החורף בצריכת תרופות צינון והתקררות? האם זה בשל הריחוק החברתי ולבישת המסיכות שאולי הגנו על אנשים לא רק מהדבקות בקורונה? המשיכו לקרוא וגלו עוד על הנושא.

על מגפת הקורונה

הקורונה שיבשה את החיים של כולנו, ושל כל האנשים בכל המדינות מסביב לעולם. בישראל חווינו מספר סגרים, חגים ללא בני משפחה, אי יכולת לערוך מסיבות וחגיגות כמו חתונות ועוד. הריחוק החברתי השפיע על כולנו בצורה כזו או אחרת, אי היכולת ללכת לעבודה, אי היכולת להיפגש עם חברים ועם בני משפחה, גבו מאיתנו מחיר נפשי כבד.

למרות שיש כבר חיסון נגד קורונה היא עדיין איננה תחת שליטה, נכון לכתיבת שורות אלה, ונראה שיקח לנו עוד קצת זמן להשתלט על המצב הבריאותי ומכך להחזיר את כולנו למסלול הרגיל של החיים ושל הכלכלה. עם זאת, נראה שישנה ירידה בצריכת תרופות צינון והתקררות וגם של האביזרים הנלווים לכך. רשת סופר פארם שיתפה בנתוני המכירות שלה וניתן לראות מכך נתון מעניין – את הקורונה לא ניצחנו עדיין, אך, מסתמן שכן הצלחנו להפחית מחלות חורף אחרות.

מה אומרים הנתונים?

רשת סופר פארם פירסמה מספר נתונים מפתיעים מהתקופה של החודשים אוקטובר, נובמבר ודצמבר בשנת 2020 ונערכה השוואה בין נתונים אלו לנתוני המכירות של תרופות מסוימות באותם חודשים בשנת 2019. להלן מספר דוגמאות:

  • חלה ירידה חדה של 30% ברכישה של תרופות נגד צינון ונגד שפעת.
  • ישנה גם ירידה של 17% ברכישה של תרסיסי אף (למשל: אלרין ואוטריווין) וירידה של 37% ברכישות של תרופות המיועדות לסייע במקרים של כאבי גרון (לדוגמה: סטרפסילס).
  • ברכישה של תרופות כמו אקמול צינון ודקסמול קולד ישנה ירידה של 30%.
  • .נרשמה ירידה מדהימה של 44% במכירה של תרופות נגד שיעול.
  • זוכרים את בהלת נייר הטואלט? ובכן, נראה שטישו לקינוח האף דווקא קנינו פחות ונרשמה ירידה של 18% ברכישה של ממחטות נייר.

ומה קורה בזירת הויטמינים?

נרשמה ירידה בצריכת תרופות צינון והתקררות, אך מנגד, לפי נתוני המכירות של רשת סופר פארם, נראה שישנה עלייה בקניית ויטמינים. למשל, ישנה עליה של 220% ברכישה של ויטמין די ו-82% ברכישה של ויטמין סי.

לגבי ויטמין די, ישנה סברה שויטמין D יכול לסייע בהגנה מפני הקורונה, אולם, אין מחקרים ממשיים שמראים זאת. מה שכן ניתן לראות מהנתונים של מחקרים זה שלהרבה חולי קורונה היו רמות נמוכות של ויטמין די, אך החוקרים אומרים שאין זה אומרים שמחסור בויטמין די יכול להשפיע על הסיכויים להידבק בקורונה או על כמה חמורה תהיה המחלה.

אז מדוע קנינו פחות תרופות צינון והתקררות?

בדרך כלל מחלות כמו שפעת, מחלות האופייניות לזמן החורף, מדבקות יותר בחורף משום שאנשים נמצאים יותר במקומות סגורים וביותר צפיפות, זאת לעומת עונת הקיץ בה אנחנו נמצאים יותר בחוץ ומקומות הומי אדם הם הרבה פעמים במקומות פתוחים. הסביבה החורפית, בה אנחנו נמצאים במקומות סגורים יותר, יכולה לעודד הידבקות במחלות שונות, כמו שפעת.

סיבה נוספת יכולה להיות העובדה שכולנו שמים יותר לב להיגיינה ומקפידים עליה יותר. אנחנו שוטפים יותר ידיים, משתמשים בג׳לים לחיטוי הידיים ולובשים מסיכה – כל אלה מגינים עלינו מהקורונה אך גם ממחלות שהן רגילות יותר בשגרה החורפית.

גם הריחוק החברתי והסגרים יכולים להיות סיבה לכך שחלה ירידה משמעותית החורף בצריכת תרופות צינון והתקררות. אנחנו נמצאים יותר בבית עם המשפחה הגרעינית ונפגשים עם מספר מצומצם של אנשים. כל זה גורם לכך שאנחנו חשופים פחות לחיידקים ולהידבקויות מאנשים אחרים.

הנתונים שרשת סופר פארם הציגה לגבי המכירות בין החודשים אוקטובר-דצמבר 2020 לעומת אותם חודשים בשנת 2019, מראים שחלה ירידה משמעותית החורף בצריכת תרופות צינון והתקררות. נראה שהסיבות לכך הן מגוונות אך נראה שכולן קשורות לסגנון החיים החדש שנאלצנו לאמץ בעקבות מגפת הקורונה. הריחוק החברתי, לבישת המסכות וההקפדה על היגיינה סייעו בהפחתת מחלות החורף הרגילות. מי יודע, אולי זה יסייע לנו בהתמודדות עם מחלות חורף גם בעתיד.

אולי יעניין אותך גם:

משרד הבריאות: בחורף 2020 זהינו אפס מקרי שפעת

דילוג לתוכן