בידוד בזמן שפעת

16411864_xxlצעירים ומבוגרים החולים בשפעת, נוטים לצאת ללימודים ולעבודה כשלמעשה עליהם להישאר בבית. במצב זה, בכל מקום סביב בית הספר או המשרד, ניתן לשמוע אותם משתעלים או מתעטשים. ההמלצות הברורות של המומחים למניעת שפעת קובעות באופן חד משמעי שיש להישאר בבית עם שפעת.

וירוס השפעת עשוי להדביק אנשים בסביבה, טרם פרוץ התסמינים. למעשה, אדם פולט את החיידקים אף לפני שהוא מבין שהוא חולה. התחושה הכללית היא נורמאלית ואין חשד לכל בעיה רפואית, אך יממה מאוחר יותר מתחילים להופיע תסמיני השפעת. מסיבה זו וירוסים מופצים באופן כה יעיל, היות ואנשים מעבירים אותם מבלי להבין שהם נושאים את הנגיף.

תחילת שפעת מרגישה כמו הצטננות. ההבדל היחיד הוא ששפעת מלווה בחום גבוה. אם אנשים החווים את התסמינים אינם סבורים שמדובר בשפעת, הם ממשיכים לתפקד בענייני היומיום שלהם. זה נכון במיוחד כשהורים צריכים לצאת לעבודה ולהמשיך לטפל בילדיהם.

סיכוני הפצת נגיף השפעת בגני ילדים ובתי ספר

במהלך שפעת, המקומות המושפעים ביותר מהנגיף הם גני ילדים ומעונות יום, הנחשבים כחממות של זיהום. ילדים בגיל הרך הנמצאים קרוב לנגיף, הם המושפעים הראשונים, ומעבירים אותו לבני משפחתם ולילדים אחרים.

למעשה, חוקרים ממליצים לחסן ילדים בגילאי שלוש וארבע נגד שפעת, לשם מניעת המגיפה. על מנת להבין אם קיים צורך בבידוד עם שפעת, יש להתייעץ עם רופא, לפני היציאה למקומות ציבוריים. בדרך כלל ההנחיות לילדים בגילאי בית הספר היסודי, כמו גם למבוגרים, הן להישאר בבית עם שפעת. כך ניתן להילחם טוב יותר בנגיף, מבלי להפיצו לאחרים, ולתרגל הרגלים בריאים.

סיכוני הפצת נגיף השפעת במקומות עבודה

סקרים מראים כי הופעה במקום העבודה עם שפעת מציבה בעיה משמעותית על שוק העבודה. בשנת 2006, 56% מהמעסיקים דיווחו על הבעיה, לעומת 39% בשנת 2005. הסיבות הנפוצות ביותר להגעה למשרד למרות המחלה הן כמויות עבודה גדולות מידי, וחשש מפני ניצול יתר של ימי מחלה. קרוב למחצית מהחולים חששו מפני פיטורין מהעבודה בעקבות מחלות.

אנשים חולים המגיעים לעבודה מספיקים לבצע כמויות מועטות של עבודה. הם אינם חשים בטוב, אינם יעילים, ואיכות עבודתם סובלת בהתאם. הם מפיצים את נגיף מחלתם גם לעובדים אחרים, ובכך מגבירים את הבעיה. בשורה התחתונה, יש להישאר בבית עם שפעת.

אם חולים עדיין מופיעים במקום העבודה, עליהם לנקוט לפחות בצעדים למניעת שפעת. מסיבה זו, חיסון נגד שפעת מומלץ, כמו גם הקפדה על שטיפת ידיים מספר פעמים ביום, והימנעות מנגיעה בפה ובאף, כל הצעדים הבסיסיים שאנשים שוכחים להקפיד עליהם.
משרדים ומקומות ציבוריים רבים מספקים כיום ג'ל חיטוי בו ניתן להשתמש. ג'לים אלו זמינים גם בסופרמרקטים ובתי מרקחת. אין צורך להשתמש מים כדי שהג'ל יעבוד, והאלכוהול בו הורג חיידקים הגורמים להצטננות ושפעת.

הסבר התנהגות שפעת

אנשים עדיין יוצאים לעבודה או ללימודים למרות תסמיני השפעת, היות והם עשויים להיות במצב הכחשה. הם אינם מבינים את ההבדלים בין שפעת לבין הצטננות, ואינם מודעים לאופן בו שפעת מתפשטת.

לרוב הסיבות להימנעות מבידוד הן כלכליות. כדי להחליט אם אדם חולה בשפעת, עליו לזכור את עובדות התסמינים הבסיסיים: חום גבוה; כאבי גוף; צמרמורות; עייפות; והתפרצות פתאומית של התסמינים. כשמתחילים תסמיני השפעת, יש לפנות לרופא באופן מיידי, לקבלת תרופה לחיסול הנגיף והשבת הבריאות במהירות.

השפעת מתחילה לחלוף כשאדם אינו סובל מחום בשום רמה, במשך יממה, מבלי נטילת התרופות להורדת החום. במצב זה הנגיף נעלם, ואיתו סיכון ההדבקה. אם אדם עדיין אינו חש בטוב לאחר שהחום יורד, מומלץ להישאר בבית יום אחד נוסף.

דילוג לתוכן